Monday 23 August 2010

BC Talinas -Sekmadienis

Vos atvažiavęs supratau, kad šiandien lengva nebus. Vėjas švilpė garsiai, medžiai linko stipriai, o pažvelgus į jūrą buvo matyt tik balti avinėliai.
Takelavausi savo štorminę 8,5 Gaastra GTX burę ir užsidėjau stipraus vėjo peleką - Deboichet R13. Tačiau tada organizatoriai paskelbė, kad varžybų zonoje pučia tik 7-9 metrai. Prie tokio vėjo galėčiau plaukti ir su 10-ke. Bet dėl visa ko nusprendžiau išplaukti dar prieš vairininkų susirinkimą ir pažiūrėti - kokios ten sąlygos iš tikrųjų.

Kai išplaukiau supratau, kad tikrai nesuklydau imdamas 8,5 kvadratų burę. Vėjo nebuvo per daug, bet pridėjus labai bjaurią ir gana didelę (2 metrų) bangą sąlygos buvo ganėtinai ekstremalios. Tada grįžau į krantą.
Per susirinkimą pasakė, kad šiandien bus 4 plaukimai - 2+2. Tada dauguma dalyvių pasiėmė savo mažiausias bures ir išplaukė starto link. Tačiau keletas dalyvių nusprendė pasiimti ir šiek tiek didesnes bures - jie skaudžiai nudegė.
Vėjas dar labiau sustiprėjo. Po starto dar buvo galima plaukti, bet kylant link viršutinio - pirmojo ženklo vėjas tik stiprėjo. Galiausiai aš įstrigau likus 100metrų iki ženklo. Ant kiekvieno posūkio griūnu, griūnu ir tiesiosiose. Kai plauki priekine ranka burę stumi nuo savęs, galine trauki. Kiekviena banga tave išmeta į orą ir visiškai sustabdo. Kritau gal 20, o gal ir daugiau kartų. Vieno kritimo metu sulaužiau latę. Pasidaviau tik tada kai pamačiau lyderius jau sukant antrą ratą.Pirmavo EST 2 - Erno Kasik, 2- LAT 68, 3- LAT 23 - Janis Preiss.
Tačiau Jan'iui nepasisekė - jį numušė didžiulė jachta. Janis ėjo dešiniu halsu, o jachta kairiu. Janis iš toli šaukė jachtos kapitonui, kad jį praleistų (jachta privalėjo jį praleisti pagal 2 taisykles: dešiniu halsu einantis burinis laivas turi pirmumo teisę prieš einantį kairiu; varžybų dalyviai turi pirmumo teisę prieš ne varžybų dalyvius varžybų zonoje). Tačiau jachta jo nepraleido ir Janis likus porai metrų iki susidūrimo krito ant nugaros. Bet net ir tai neišgelbėjo jo lentos nuo jachtos smūgio - ji tiesiog perplaukė virš jos. Pats Janis nenukentėjo.
Kaip paaiškėjo jis nebuvo vienintelė, šio ekstremalaus plaukimo, auka. Andrius LTU 153 beveik nusipjovė pirštą, o Gedas LTU 76 prasiskėlė galvą.
Plaukimo metu vėjas prie starto linijos siekė iki 15 metrų per sekundė, o palei viršutinį ženklą, manyčiau, jo buvo dar pora metrų daugiau - na kaip jums FORMULĖ. Šį plaukimą suplaukė tik 15 dalyvių.
Kiti trys plaukimai buvo žymiai lengvesni - putė tik 7-13 metrų. Visus juos suplaukiau ir kuo toliau tuo geriau man sekėsi:24-21-18. Be manęs iš Youth ir Junior klasių daygiau niekas nesuplaukė taigi laimėjau ir Talino etapą ir visą Baltic Cup U17 klasėje.

Visi rezultatai:
http://event.extreme.ee/index.php?id=neilpryde_baltic_cup_1010_results

Saturday 21 August 2010

BC Talinas - Šeštadienis

11.37 - Vėjo kryptis keičiasi. Pučia apie 3-5 mazgus. Visi ruošiasi inventorių ir laukia vėjo.
Vėjo kryptis vis kaitaliojosi. Jis tai stiprėjo, tai silpnėjo. O dar retkarčiais nulydavo.
Vakare vėjas pradėjo kilti ir aš bei dar keli neiškentėme, susitakelavome ir išplaukėme. Glisavau, bet labai nedaug.
Grįžę užvalgėm dešrų.

Kadangi šiandien nieko neįvyko rytojaus vairininkų susirinkimą paakstino. Susirinkimas 10.30, o startas 11.

Tikimės, kad rytoj bus daugiau vėjo.
IKI

Friday 20 August 2010

Baltic Cup Tallinn

Penktadienis

Lietuvių komanda:
Arvis LTU789
Andrius LTU153
Mindė LTU646
Mantas LTU13
Gedas LTU76
Arnas LTU797
ir AŠ
Per vairininkų susirinkimą organizatorius Erno pasakė kalbą, supažindino su teisėjais, padėkojo rėmėjams ir pasakė, kad sekantis pranešimas bus po dviejų valandų.
Prognozė žadėjo vėją tik nuo 5, todėl varžybų zonoje buvo ramu: kas kalbėjosi su pažįstamais, kas naršė po internetą, kiti takelavosi ir tiuningavosi inventorių.
Po to susirinkimą atidėjo dar dviem valandom, vėliau dar dviem, o galų gale pasakė, kad šiandien startų nebus, nes vėjas nenorėjo kilti.
Tada buvo pradėtos kepti dešros. Prie dešrų buvo alaus, Bakardžio, Colos, Energetinio gėrimo, vandens, duonos. Kai iškepė dešros tada ir vėjas pradėjo kilti. Du vietiniai estai nusprendė išplaukti, aš ir Arnas irgi pasekėm jų pavyzdžiu.
Greitai susitakelovom, ir aš užsidėjęs ilgą hidriaką šokau į vandenį. Vanduo buvo labai, labai, labai šaltas. Aš turėjau tik trumpus batus tai kol nubridau iki vietos, kur buvo galima pradėti plaukti galvojau, kad nušalsiu kojas. O vėjas vis dėl to pūtė per silpnai - net išglisuoti nepavyko. Pasikalbėjau su šalia plaukusiu estu - jis pasakė kad vandens temperatūra yra apie 8-9 laipsnius - aaaaaaaaaaaa.

Kadangi vėjas nepūtė, o ir vanduo nešilo, nusprendžiau grįžti į krantą.
Iki ryt.

Ventainės SL turas - 3 etapas

Su Minde ir Arviu prieš varydami į Talino BC nusprendėm pasitreniruoti Ventainėje. Iš Kauno pajudėjom apie 8 ir po 2,5 valandų jau buvom Ventainėje.
Marios putojo kaip reikiant, todėl nusprendžiau takeluotis mažiausią ką turiu NP Combat 5,0 ir SB iSonic 94l. Tačiau išplaukęs supratau, kad man vis tiek per daug. Kadangi priešakyje buvo vienos svarbiausių sezono varžybų - Talino BC nusprendžiau per daug nesiplėšyt ir nesusitraumuoti, dėl to per daug nespaudžiau.

Pirma plaukimą dar ir į startą pavėlavau. Po to kritau prie daugumos ženklų, o į galinę kojakilpę lipau tik vienu halsu nes kitu buvo per baisu - atplaukiau vienas iš paskutinių.
Antrą plaukimą nus prendžiau 'paspausti', tačiau gavosi dar blogiau. Į startą lėkiau pirmas ir būčiau sustartavęs idealiai, bet nepastebėjau vienos bangos ir išlėkiau į orą likus 10 metrų iki starto linijos. Startuoti apsimokėjo palei katerį. Plaukėm '8' - 3 kart imam 1 ženklą - 2 kart antrą. Prie pirmo ženklo sugebėjau nugriūti 6 kartus - 3 katapultos likus 10 metrų iki ženklo - 3 paprasti nugriuvimai posūkio metu. Didžiausia nesėkmė buvo kai 2-trą kart imant 2 ženklą nuo lentos atsisuko šarnyras ir aš likau tik su bure rankose, o lenta nuplaukė tolyn. Paleidau burę ir kokį 100 metrų plaukte vijausi lentą. Tada grįžau atgal, prisisegiau burę ir baigiau plaukt distanciją.

Po pertraukos man pradejo geriau sektis - prisiminiau kaip reikia plaukti slalomą, nes paskutinį SL kartą plaukiau prieš 3mėnesius. Visus 3 plaukimus startavau 1. Posūkiai irgi ėmė geriau gautis, o greitis irgi pagerėjo.

Po plaukimų greitai susidėjom inventorių ir pajudėjom Kauno, o vėliau ir Talino link.

Monday 16 August 2010

Allegro Deski Cup

Trečiadienį vakare man paskambino Moliušio šeimos atstovas ir pasiūlė važiuot į Lenkiją į varžybas. Paklausiau,
- kada?
sako,
-po valandos

-gerai.

Tada greitai susikroviau daiktus ir išsiaiškinau, kad ten Allegro Deski Cup varžybos.
Po valandos atvažiavo Arvis LTU789 ir Andrius LTU153, paėmė mane su daiktais ir inventoriumi ir nuvažiavom visko krauti į namelį. Ten atvažiavo ir Minde LTU646. Inventorių sumetėm į namelį, daiktus į mašiną ir pajudėjom Hel pusiasalio link.
Ten atvažiavom apie 8,30 Lenkijos laiku, tada numigom, o po to apsistojom kempinge 'Solar' - jame ir vyks varžybos.
Kol išsikrovėm visus daiktus, pasistatėm namelį ir pavalgėm vėjas pradėjo kilti. Neskubėdami susitakelavome bures, pasiruošėm lentas ir šokom į vandenį. Besitreniruodami sutikom ir porą lenkų. Labai gerai plaukė Andrius su SB 158 lenta - ir kampą turi ir greitis geras. Pūtė apie 7-9m/s. Viskas būtų buvę gerai tik, grįžtant į krantą, plaukdamas apie 500m nuo kranto užplaukiau ant seklumos, dėjau katapultą ir sudaužiau lentą(tai pastebėjau tik kitą rytą).

Taigi ryte iš pradžių lentą džiovinau, po to nesėkmingai bandžiau remontuoti. Taigi teko plaukti su Andriaus SB 158(jis pasiėmė savo Gaastra Vapor). Vos spėjau į startą. Startavau kaip ir visi - dešiniu, vienintelis Moliušis startavo kairiu. Po starto mane uždengė keli lenkai su POL25 priešaky (tas pats būdavo visus plaukimus).
158 lenta neplaukė, vairas žoles gaudė, burė vis bandė vandenyje atsigaivinti, o galva atostogavo kažkur tarp Sardinijos ir Havajų. Visa tai neblogai atsispindėjo rezultate - po 4 pirmos dienos plaukimų buvau tik 25. Tikėjausi, kad pavyks atsigriebti per kitas dienas, bet vėjas mastė kitaip. Nei šeštadienį nei sekmadienį varžybų metu vėjas nepūtė. Dienomis miegojom ir chilinom, vakarais eidavom į beachparty.

Nepaisant to, kad maliau š... apdovanojimą vistiek gavau - buvau 1 iš 2 dalyvių U17 įskaitoje.
Geriausiai iš lietuvių suplaukė Andrius LTU153, o daugiausiai prizų gavo Arvis LTU 789(2-GMasteriuose, 3-Masteriuose)

Buvo pusėtina treniruotė prieš BC Estijoje. Jeigu ten bus internetas bandysiu aprašymus į savo blogą talpinti kaip įmanoma dažniau.