Tuesday 18 May 2010

LR taurė 2 diena(sekmadienis)

2 dienos rytas prasidėjo labai ramiai. Nors susirinkimas kaip ir buvo paskelbta įvyko 9 valandą ryto jame tik pasakė, kad viskas atidedama (aš pats jį neėjau, nes dar miegojau).
Taigi iki 12h buriuotojai:

  1. Tiuningavosi inventorių;
  2. Laidė lėktuvėlį (Gedas LTU76)
  3. Džiaugėsi nauju vairu (Karolis LTU1001), beje tas vairas jam tą pačią dieną, po 2 plaukimų skilo palei boksą.
  4. Takelavosi naujas bures (Gedas LTU76, Mindaugas LTU41, Cibas)
  5. Remontavosi inventorių (aš)
  6. Spardė kamuolį (aš ir Marčius LTU3)
12 valandą organizatoriai davė sriubos. Vos pavalgius vėjas pradėjo kilti ir po keletos valandų buvo duoti pirmieji startai.
Kadangi vėjas dar nebuvo stipriai įsipūtęs, buvo duoti formulės startai. Pirmame plaukime startavau gerai, bet vėliau užsimaniau grybų - prigrybavau kaip tikras lietuvis grybautojas. Pirmam rate klaidingai suvokiau distanciją ir norėjau abu ženklus imti ne taip kaip reikėjo. Be to visą laiką nuplaukdavau toliau nei reikėdavo.

Antrame plaukime susikaupiau ir pagaliau suplaukiau taip kaip mano nuomone turėčiau plaukti visada. Vėjas jau buvo nemenkai įsipūtęs, bet per daug jo dar nebuvo. Didesnių klaidų nepadariau ir finišavau 8. Galėtų būti ir geriau, bet šį plaukimą vis tiek vertinčiau 8-9 balais.

Po trumpos pertraukos plaukėm slalomą. Kadangi plaukimų buvo daug (net 6) apie kiekvieną iš jų atskirai nerašysiu. Paminėsiu keletą bendrų bruožų ir keletą atskirų momentų.

  1. Posūkius dariau tragiškai. Daugiau nei pusėje plaukimų griuvau, bent po kartą, o viename plaukime net 3 kartus - siaubas. Tiesiog stebuklas, kad taip plaukdamas atplaukdavau 7-9.
  2. Šiose varžybose išsiskyrė dvi aiškios grupės. Iki pirmo ženklo dar dauguma lėkdavo vienoje krūvoje, bet po jo atsiskirdavo ~10 žmonių lyderių grupelė ir visą likusį plaukimą toldavo nuo antrosios. Aš bazuodavausi 1 grupelės gale. Gedas LTU 76 sakė, kad į pirmą grupelę patekdavo tie kurie, padaro glisuojantį posūkį ar kažką panašaus į tai, o į antrą likusieji.
  3. Burė. SS SC 7,0 mane ganėtinai nustebino. Nors vėjas pūtė tikrai stipriai, man jos tikrai nebuvo per daug. Kai už mane sunkesni buriuotojai (Mindaugas LTU 41, Gedas LTU 76, Mantas LTU 13...) pasiėmė 6-kes aš sau sėkmingai plaukiau su 7-ke. Palyginus su NP RS:S 6,2 ji atrodo beveik tokia pati.
  4. Po pertraukos pirmame plaukime užėmiau 1 vietą. Receptas:
    1. Nekristi
    2. Tikėtis, kad kris varžovai. 
    3. Gerai startuoti.
Startavau 1, tačiau iš aukščiau atėjęs Mindaugas LTU 41 mane aplenkė. Tada, nežinia kodėl jis užsisuko tiesiai man prieš nosį ir teškėsi veidu į burę bei vandenį. Toliau iki pirmo ženklo lėkiau pirmas. Man už nugaros buvo balta North Sails burė (greičiausiai Audrius LTU 51), bet ant ženklo ir jis nukrito. Toliau mane vijosi dvi Maui Sails  burės: Arvis LTU 789 ir Karolis LTU 1001, bet ir jiems nepasisekė manęs pavyti - abu nukrito prie kažkurio ženklo. Toliau paskui mane plaukė Giedrius LTU11, bet jis finišavo atsilikęs daugiau nei trečdaliu tiesės.
Va ką reiškia sėkmė.

Ši diena man tikrai patiko, - buvo idealios sąlygos tiek slalomui tiek formulei.

Didelis dėkui organizatoriams.
Gaila, bet prizinių vietų bendroje įskaitoje užimti nepavyko, o jaunimo įskaita nesusidarė.
Formulė - 11
Slalomas - 5
Bus papildyta schemomis ir nuotraukomis.

Monday 17 May 2010

LR taurė 1 diena(šeštadienis)

Nors prognozės buvo permainingos, Ventainės vėjas nenuvylė. Puikiausios dvi dienos plaukimų. Išviso 16 plaukimų - 7 formulės ir 9 slalomo.


Kadangi prognozės buvo neaiškios, permainingos kaip ir visą šį pavasarį, teko krautis viską ką turim:
9 burės
9 stiebai
7 gikai
5 lentos
Daug vairų ir t.t
Viskas tilpo į mūsų tamprųjį draugą VW Multivan. Čia pat tilpo dar ir 3 žmonės.

Į Ventainę išvažiavom penktadienį po darbų, ten ramiai išsimiegojom ir kitą rytą pradėjom ruoštis vienom iš svarbiausių Lietuvos varžybų. 
Vėjas nuo kranto neatrodė stiprus todėl pirmiausia susitakelavau formulę(Starboard 162 + Severne CODE RED 10,0). Kol kiti diskutavo apie vairus ir svarstė 'kurį čia imti' aš daug negalvodamas užsidėjau daugelio nuvertintą, savo ištikimą draugą, DRAKE R19 - prie silpno vėjo jis idealus,- prie stipraus nelabai, bet juk plaukia tarpinė, o ne inventorius. 

Dar prieš susirinkimą išplaukiau apsiprasti ir distancijoje suradau tinklą, taip pat supratau, kad nepakankamai pritempiau burę. Taigi grįžau į krantą ir pritempiau ją iki galo. Teisėjai per susirinkimą įspėjo saugotis tinklų(distancijoje jų buvo ne vienas), deja tai niekam nepadėjo - pažvejoti distancijoje sumanė beveik visi. 

Į pirmą plaukimą daug kas vėlavo, taip pat pirmo plaukimo metu daug kas žvejojo, dar keli grybavo šiaip. Aš tuo tarpu susikoncentravau į plaukimą ir atplaukiau 6 - labai gera vieta įvertinant tai, kad pūtė stiprus vėjas, o man geriau sekasi prie silpno. Deja, bet per kitus plaukimus taip gerai nesisekė: aš nusprendžiau pažvejoti ir pagrybauti, o kiti tuo tarpu susikaupė. Pertraukos metu organizatoriai  davė sriubos, kuri padėjo atgauti prarastas jėgas.
Kadangi vėjas nerimo po pertraukos vėl visi plaukėm į distanciją. Vėjas tuo tarpu nemenkai pakilo, taip kad S formos distancijos pabaiga pareikalavo daug jėgų. Taip pat labai nervino Mindaugas LTU 41, kuris žemiau starto suko jibe'us.
Per kitus du plaukimus vėjas šiek tiek parimo ir plaukti buvo lengviau. 
Po pirmos dienos likau 11 - galėtų būti ir geriau.

Vos baigėm plaukti formulę ir grįžom į krantą paskelbė, kad dar bus trys slalomo plaukimai. Kadangi vėjas buvo ribinis, o Arnas pasakė, kad slalomo jau neplauks pasiėmiau jo lentą(JP Slalom 109l) - su ja daug lengviau išglisuoti, užsipjauti ir plaukti neglisuojant. Nežinia kodėl, teisėjai išmetė 8 formos distanciją prie silpno vėjo ją plaukti ganėtinai sudėtinga(gal dėl laiko, gal dėl ženklų trūkumo).
Pirmam plaukime vėjo tikrai trūko ir jį atšaukė. Sekantis plaukimas irgi vyko prie ribinių sąlygų pirmavo tie, kurie turėjo didelį inventorių(Vaidas LTU 170 - 8,5 burė ir apie 120l lenta(kiek žinau); Arvis LTU789 - 7,8 burė 120l lenta) arba tie kurie daug pumpavo(Giedrius LTU 11 ir aš).
Antram plaukime pūtė daugiau ir į priekį išsiveržė ir Mindaugas LTU 41 aš tuo tarpu grožėjausi priekyje plaukiančių užpakaliais ir likau 5.
Trečias plaukimas vyko prie vidutinio vėjo(kartais užtekdavo, kartais vos vos trūkdavo. Startavau 2 ar 3, po pirmo ženklo priekyje tebuvo Giedrius LTU 11, o į nugarą garsiai šnopavo Arvis LTU 789 per visą distanciją jis bandė mane porą kartų aplenkti, bet daug pumpuodamas vėliau jam vėją, vandenį ir visaip kitaip stengiausi neleisti jam manęs aplenkti, nes žinojau, kad jeigu jį paleisiu tai jau nebepavysiu. Giedrių aplenkiau priešpaskutinėje tiesėje, jam su maža lenta ir mažu vairu buvo sunku pjautis į ženklą. Taigi finišavau pirmas kuo labai džiaugiausi.
Po pirmos dienos 2 - labai gerai.

Iš viso - 5 formulės plaukimai ir 3 slalomo.

Vakare visi atsipalaidavo ir dienos įvykius aptarė pirtelėje.
BUS PAPILDYTA schemomis.

Tuesday 4 May 2010

Kiek dienų per metus aš plaukiu???

Turbūt beveik kiekvienam buriuotojui yra iškilęs klausimas - kiek dienų šiemet plaukiau? Manęs dažnai to klausia pradedantieji ar žmonės, kurie neburiuoja.
Kadangi savo atmintimi nepasitikiu, prieš kažkur dvejus metus paklausiau labai gero Arno patarimo/pasiūlymo ir užsiregistravau puslapyje:
 http://www.windinfo.eu/
Tai vokiškas puslapis, kuriame tu užsiregistravęs įvedi savo turimą inventorių ir po kiekvieno plaukimo užregistruoji, kad plaukei:

  • Įrašai spotą
  • Įrašai datą ir laiką
  • Pasirenki inventorių su, kuriuo plaukei
Inventoriaus įvedimas:

Inventoriaus panaudojimo statistika:
Plauktų dienų statistika:
Kas nesupranta vokiškai ir neužtenka informacijos pateiktos čia gali išsiversti puslapį su GOOGLE vertėju.


  • Ši informacija labai naudinga ir perkant/parduodant inventorių - pasižiūri ir matai ar dėl vienos dienos per metus verta laikyti x burę ir y lentą. 
  • Taip pat galimą spręsti ar vėjuoti buvo metai
Į šį puslapį gali dėti ir nuotraukas ir aprašymus, bet aš šia funkcija nesinaudoju.